Cathedral of the Black Cult (Metal Jacket)

Metal Jacket

U zadnje vrijeme na hrvatskoj “sceni” (scena je namjerno stavljena u navodne znakove jer se ipak radi o velikom entuzijazmu i trudu pojedinaca nego o nekoj sceni, ali to je već neka druga priča) se pojavilo nekoliko kvalitetnih izdanja, a taj trend nastavlja i Black Cult.

Naime, Black Cult, riječki black metal bend, uskoro izdaje svoj drugi album naziva Cathedral Of The Black Cult. Bend nam na novom albumu nudi neka iznenađenja, te tehnički dotjeraniji zvuk, ali i dalje ne odstupaju od svog nesvetog puta i svoje vizije Black metala. Čim ugledate izvrstan omot znate da vas na albumu čekaju nesvete simfonije na koje nas je ovaj bend već navikao.

Na albumu se nalazi deset pjesama ujednačene kvalitete i ni na trenutak vam neće biti dosadno preslušavajući ga. Što se iznenađenja tiče Cult je i tu pogodio “u sridu” te je na pjesmi Dark Matter ugostio Karla iz grupe Kryn koji je maestralno otpjevao svoje clean dionice te se odlično sklopio sa tradicionalno dobrim Morbidovim vokalom. Također na albumu je gostovao gitaristički virtuoz Alen Brentini (a.k.a. The Fallen) koji je svojim solažama podigao kvalitetu samih pjesama. Inače, zanimljivost  je da je nakon snimanja albuma,  Alen  postao stalni član benda.

Ovom iznimnom izdanju jedina mana bi mogla biti što bend ne dolazi iz neke od skandinavskih zemalja jer bi uspjeh bio zagarantiran. Kako bilo, momci iz benda znaju da posjeduju kvalitetan materijal te će probati proboj i na strano tržište. Album će izaći za najveći nezavisni ukrajinski label Another Side Records, te se planira snimanje spota pod dirigentskom palicom provjerenog majstora Igora Meistera.

Black Cult, kao rijetko koji domaći bend, ništa ne prepušta slučaju i vjerujemo da će s ovim izdanjem probiti granice Lijepe naše. U svakom slučaju želimo im puno uspjeha, a vama topla preporuka da nabavite album kada izađe i podržite jedan kvalitetan bend jer sigurno nećete požaliti potrošene novce.

Tekst: Marin Soldatić